Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Eklentileri


Wordpress hızlandırma teknikleri


İçindekiler
 1.Wordpress Hızlandırma Teknikleri Ne İşe yarıyor?
2.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Eklenti Ayarları
3.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve CDN Hizmeti
4.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Görsel Optimizasyon
5.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Database Bakımı, Temizliği
6.Wordpress Hızlandırma Teknikleri Tasarımı Renkler

Wordpress hızlandırma teknikleri  ile Wordpress sitenizi hızlandırmak için eklentilerden yardım almalısınız. Bugün milyonlarca websitesinde aktif olarak kullanılan üst düzey bi web yazılımı olan Wordpress site hızı faktörüne çok önem vermektedir.

Ücretsiz Wordpress Blogu kurduğunuz zaman otomatik olarak size jetpack eklentisi Wordpress tarafından gelmektedir buda Wordpress'in aslında hız olayına ne kadar önem verdiğinin bi göstergesidir.

 Wordpress JetPack Premium yani ücretli sürümüne geçebilirsiniz tercihen benim tavsiye ettiğim eklenti Wordpress Fastest Cache eklentisidir. Eklenti Ara kısmından Fastest Cache yazarsanız bu tür eklentilerin benzerlerini çok rahat bir şekilde göreceksiniz.

Wordpress Hızlandırma Eklentisi




Wordpress Hızlandırma Teknikleri

Wordpress hızlandırma teknikleri tema optimizasyonu, dış kaynakların azaltılması, sitenin yavaş yüklenmesini sağlayan gereksiz slider eklentileri gibi sitenin ağır açılmasına sebep olan bütün özelliklerin tespit edilip kaldırılması.

CDN ve Database Bakım temizliğinin düzenli olarak haftalık veya günlük olarak yapılması site hızının eklentilerin kurulmadan önce test edilip ve eklentilerin kurulduktan sonraki site hızı ile kıyalanması gerekmektedir.

1.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ne İşe yarıyor

Wordpress hızlandırma teknikleri makalesinde görüdünüz her tekniği bir şirket çalışanı gibi düşünebilirsiniz.

Hızlandırma Eklentileri -Şirket Bütçesi
CDN - Şirket Binası 
Resim Optimizasyon -Şirket Arabası
Eklenti Ayarları - Şirket Müdürü

Wordpress Hızlandırmanın Önemi Nedir?

Wordpres websitenizin hızlandırmanın önemini anlatan en güzel örnekler büyük şirketlere yapılan SEO çalışmalarıdır bugün büyük şirketlerin websitesi 1 saniye geç açılırsa milyonlarca kullanıcı o siteyi ziyaret etmekten vazgeçececektir. 

Büyük firmalar için hız olmazsa olmazdır eğer E-Ticaret sektöründe iseniz mutlaka hız optimizasyonu yapmalısınız çünkü 1 saniye geç açılan bir E-Ticaret sitesinin satışları yıllık bazda binlerce lira kayıp ve müşteri, marka itibarının zedelenmesi ve rakiplere karşı kaybedilen müşteriler bir markanın yavaştan batması için oluşan sebepler listesinin başında bu tür sebepler yatmaktadır. 

Size şöyle bir soru yönelteyim Google'a siyah spor ayakkabı yazdınız ve karşınızdaki ilk 2 sekmeye tıkladınız diyelim biri 15 saniye boyunca dönüp duruyor ve sitenin ağırlığından dolayı açılmıyor ve diğer sekme anında açıldı mantıken ilk hangisine bakarsanız tabiki hızla açılan sayfaya bakacaksınız içeriğindeki ürün kalitesiz bile olsa diğer sekmeyi çoktan kapatacaksınız.

E-Ticaret sitesi için veya hangi sektörde olursanız olun hızlı açılan bir site internet dünyasında rakiplerinizin veya rakip sitelerin önüne geçmeniz için çok büyük bir etkendir bana hızlandırmanın önemi nedir diye sorarsanız size şöyle anlatayım bir seo çalışmasında backlink'ten önce kullanıcı deneyimi gelir eğer siteniz kullanıcıya aradığı içeriği sunmuyorsa ve içerik ziyaretçinin sorunlarına çözüm olmuyorsa o siteye 10000 adet backlink verseniz bile belirli bir süre sonra insanlar siteyi ziyaret etmekten vazgeçecektir, çünkü siz daha kullanıcının ne istediğini çözememişsiniz. Kullanıcı sizden ne istiyor anlamamışsınız yani anlatmak istediğim şu wordpress veya herhangi bir altyapıdaki bir websitesi için açılma hızı bir Bilgisayar için İşlemci ne kadar değerli ve önemli ise o kadar değerli ve önemlidir.

Çok sayıda ziyaretçinin olduğu büyük bir web sitesi işletiyorsanız, önbelleğe alma, sayfa yükleme sürelerini optimize etmek için önemli bir araç olabilir. WordPress'te önbelleğe alma neden önemlidir.

Bir WordPress önbellek eklentisi kullanırken, sitenizde yapılan değişikliklerin sitenin kullanıcılara hemen gösterilmediğini görebilirsiniz. Bunun nedeni, WordPress'in gönderilerinizin ve sayfalarınızın önbelleğe alınmış sürümünü görüntülemeye devam etmesidir.

Bu sorunu çözmek için, sayfalarınızın depolanmış, statik sürümlerini silecek ve WordPress eklentisini güncellemelerinizle birlikte yenilenen sayfaları depolamaya zorlayacak olan önbelleği "temizlemeniz" gerekir.

2.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Eklenti Ayarları

Bu kılavuzda, iki popüler WordPress eklentisi, W3 Total Cache ve WP Super Cache'de önbelleği nasıl temizleyeceğinizi göstereceğiz.

W3 Total Cache'deki önbelleği temizle
WordPress kontrol paneli'nde oturum açın.
Sol kenar çubuğunda Performans > Gösterge Tablosu'na gidin.
W3 Total Cache Toplam Önbellek panosunun üst kısmında, Tüm önbellekleri boşalt'ı tıklayın.

3.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve CDN Hizmeti

Basitçe söylemek gerekirse, bir CDN, dünyaya yayılmış bir web barındırma sunucuları koleksiyonudur. Bu ağ, WordPress web sitenizin resimler, CSS, JavaScript, videolar, müzik ve daha fazlası gibi statik içeriğini barındırmak ve dağıtmak için tasarlanmıştır.

Bu, web sitenizdeki statik içeriğin bu uzak sunuculara kopyalanmasıyla sağlanır, böylece bir kullanıcı bu içeriğe erişmek istediğinde, resim veya CSS/JavaScript dosyası, kullanıcının erişmeye çalıştığı yere en yakın sunucudan teslim edilir.

Bir İçerik Dağıtım Ağı, İnternet/Web ile aynı prensipte çalışır. CDN sağlayıcısı, tıpkı web'in hizmet merkezleri ağı gibi, sunucuları İnternet'te konumlandırır. Çoğu durumda, CDN'ler, ISP'lerle (İnternet Servis Sağlayıcıları) doğrudan bağlantılı konumlara kurulur.

Özünde, CDN hizmeti, birbirleri arasında senkronize olan bir grup büyük önbelleğe alma terminalidir. Bu, kullanıcılara merkezi olmayan içerik sağlar ve WordPress web sitesi performansını hızlandırmak için Yaş Hızını iyileştirir.

CDN Yardımıyla WordPress'te Web Sitesi Performansı Nasıl İyileştirilir

WP web siteniz bir CDN kullandığında, sayfanızı ziyaret etmek isteyen ziyaretçi, kaynak sunucunuzdan yalnızca HTML kodunu alacaktır. İçeriğin geri kalanı, amaç için oluşturulan ve optimize edilen CDN'nin ayrı bir sunucusundan yüklenecektir. Bunun WP web siteniz için nasıl faydalı olduğunu görelim.

Sunucu gücü de bir CDN seçmek için önemli faktörlerden biridir. Evet, sunucular son kullanıcınıza yakın olabilir, ancak aşağıdaki nedenlerden dolayı yine de yavaşlayabilirler:
  • Sunucular, ziyaretçilerin tarayıcılarından gelen ve sıraya neden olan eşzamanlı bağlantı sayısını kaldıramaz.
  • Sabit sürücüler eski ve yavaş.
  • Yeterli kapasiteye sahip olmayan sunucular.
Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok CDN servis sağlayıcısı vardır. En ünlülerinden bazıları şunlardır:
  1.  CacheFly
  2.  WPPronto
  3.  Amazon Web Hizmetleri
  4.  CDN77
  5.  kapsül
  6.  Jetpack tarafından görüntü CDN'si
  7.  AnahtarCDN
Bir CDN sağlayıcısı seçip kaydolduğunuzda, sonraki adım WordPress performansını artırmak için ağı sitenize uygulamaktır. Her şeyden önce, web sitenizin hazırlanması gerekir. Bunun için W3 Total Cache gibi bir önbellek eklentisi kullanabilirsiniz.

4.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Görsel Optimizasyon

Görseller sitenizdeki kullanıcı deneyimini iyileştirebilir, websitenizin tanıtımında kullanmak üzere ek faydalar sağlayabilir. Bununla birlikte, gereksiz büyük resimler, sayfa yükleme hızlarını düşürür, bu da SEO'nuzu olumsuz etkiler ve ziyaretçileriniz için hayal kırıklığına neden olur.

Resimlerinizi optimize ederek kullanıcı deneyimini iyileştirebilir ve bu tür sorunları azaltabilir ve resimlerin sunduğu kullanıcıyı sitede tutma süresinin arttırılması ve tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Bu, görüntü boyutunu ve sitenizin görüntü yüklemeyi işleme biçimini küçülterek yapılır. İşlem manuel olarak yapıldığında zaman alıcı olabilir, ancak WordPress kullanıcıları çabalarını kolaylaştırmak için görüntü iyileştirici WordPress eklentilerinden yararlanabilir.

1.Smush

 WordPress için mevcut olan en popüler görüntü optimizasyon eklentisidir. Görüntü boyutunuzu tek tek veya toplu olarak 5 MB'a kadar azaltmak için kayıpsız sıkıştırma (görüntü dosyasından hiçbir kalite kaldırılmadığı anlamına gelir) uygular. Geç yükleme ve otomatik yeniden boyutlandırma dahil olmak üzere sayfa performansını iyileştirmek için başka önlemler de alır.

Smush, yeni başlayanlar için kolay bir eklentidir. Bu eklentiyi mevcut bir siteye yüklerseniz, açmak için tek yapmanız gereken eklentinin ayarlarına gitmek. Ardından, mevcut tüm resimlerinizi optimize edecektir. Eklenti kurulu olduğu sürece yüklediğiniz tüm yeni resimler de otomatik olarak optimize edilecektir.

Smush'ın ücretsiz sürümü ve ücretli arkadaşı Smush Pro, görüntülerini sıkıştırmak isteyen ancak her bir görüntüyü kendileri sıkıştırmak için zamanı olmayan çoğu WordPress kullanıcısı için mükemmel seçeneklerdir. Smush Pro (ayda 6 ABD doları), dosya boyutlarını ücretsiz sürümden daha fazla küçültür ve ayrıca dosya boyutu sınırlarını kaldırır (ücretsiz sürüm sizi 1 MB'ın altındaki resimlerle sınırlar).

2. Optimus

Bant genişliği önemliyse, Optimus yüklenen WordPress görüntülerini %70'e kadar optimize eder. Eklenti bunu, görüntü dosyalarını Optimus sunucusuna göndererek ve sitenizde kullanmak üzere yeni, daha küçük sürümler döndürerek yapar. Bu sıkıştırma kayıpsızdır ve görüntülerin kalitesini değiştirmez. Ayrıca, görüntüleri kendi sunucunuzdan sıkıştırma işini de alır.

Optimus, kullanımı kolay bir araçtır — WordPress sitenize yüklenirken görüntüleri otomatik olarak işler, böylece sitenizin sayfa performansını hiçbir çaba harcamadan iyileştirir. Dilerseniz otomatik optimizasyonu durdurma seçeneğine sahipsiniz.

Ücretsiz sürüme ek olarak, Optimus iki ücretli sürüm sunar: Optimus HQ (yıllık 29 $) ve Optimus HQ Pro (yıllık 149 $). Her iki ücretli sürüm de Optimus sıkıştırma sunucusuna HTTPS bağlantısı, WebP görüntüleri için dönüştürme ve geliştirici API'sine erişim sağlar. Optimus HQ Pro, tüm müşteri siteleri için bir lisans sağladığından, birden fazla siteyi yönetenler için daha iyidir.

3. EWWW Görüntü İyileştirici

EWWW Image Optimizer eklentisi, resimleri sitenize yüklerken otomatik olarak optimize etmesi bakımından ilk iki tavsiyemize benzer şekilde çalışır ve ayrıca önceden yüklenmiş JPG resimlerini tek tek veya toplu olarak optimize etme seçeneğiniz de vardır. EWWW'nin sıkıştırması kayıpsızdır.

Ancak, EWWW, onu öne çıkaran bazı ekstra avantajlarla birlikte gelir. Eklenti sınırsız dosya boyutuna izin verir, bu nedenle büyük, sıkıştırılmamış resimler için endişelenmenize gerek kalmaz. Ayrıca, premium API sürümü, tüm bu dosya türlerini içeren siteler için harika olan PNG, GIF ve WebP dosyalarını işleyebilir. Son olarak, EWWW Image Optimizer, ücretsiz kullanıcılar da dahil olmak üzere tüm soruları yanıtlayan bir destek ekibine sahiptir.

4. Kısa Piksel Görüntü İyileştirici

Premium görüntü optimizasyon eklentisi ShortPixel, kayıpsız ve kayıplı olmak üzere iki farklı görüntü sıkıştırma çözümü sunar. Kayıplı sıkıştırma, bazı verilerin dosyadan silinmesi anlamına gelir, bu da çok daha küçük dosyalara, ancak biraz daha düşük görüntü kalitesine neden olur. Bu yöntemler arasında seçim yapmak istiyorsanız ShortPixel'i deneyin.

Bu eklentinin en iyi yanlarından biri, görüntünün orijinal kopyasını saklaması ve gerektiğinde geri yüklemeyi kolaylaştırmasıdır. Ayrıca, CMK'dan RGB'ye dönüştürme ve görüntü yeniden ölçeklendirme gibi diğer küçük avantajlarla birlikte gelir. Ve ShortPixel, boyut sınırlaması olmaksızın JPG, PNG, GIF, WebP, AVIF ve PDF dosyaları için sıkıştırmaya izin verir.

ShortPixel, kullanıcıların ayda 100 görüntüyü ücretsiz olarak optimize etmesine ve ek görüntüler için aylık ücretlendirmesine olanak tanır. Örneğin, ayda 7.000 görüntü için ayda 3.99 ABD doları, ayda 16.000 görüntü için ayda 8.33 ABD doları vb. ödeyebilirsiniz.

5. JPEG ve PNG Görüntülerini Sıkıştırın

JPEG ve PNG Görüntülerini Sıkıştır, görüntü sıkıştırma hizmetleri TinyJPG ve TinyPNG ile entegre olarak JPG'lerinizi ve PNG'lerinizi otomatik olarak optimize eder. Bu araçlar görüntünün içeriğini analiz eder ve görüntü kalitesinden ödün vermeden en iyi sıkıştırma stratejisini seçer. Bu sıkıştırma, meta verileri azaltmayı veya ortadan kaldırmayı, yapay öğelerin dikkatini dağıtmayı ve gereksiz verileri kaldırmayı içerir.

JPEG ve PNG Görüntülerini Sıkıştır, arka planda yüklediğiniz tüm görüntülerin yanı sıra sitenize zaten yüklenmiş olan görüntüleri otomatik olarak optimize eder. Telif hakkı ve coğrafi konum gibi belirli meta verileri resimlerinizde tutmak için eklenti seçeneklerinin yanı sıra bir CMYK-RGB dönüştürücü ve dosya boyutu sınırı yoktur. Ancak, ücretsiz olarak ayda yaklaşık 100 görselle sınırlısınız. Bundan sonra, ücretli bir hesaba ihtiyacınız olacak.

wordpress resim optimizasyon eklentisi için indirme sayfası jpeg ve png resimlerini sıkıştırır.


5.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve Database Bakımı ve Temizliği

1. WordPress Veritabanınızı Yedekleyin
Veritabanınızı önceden yedeklemek için UpdraftPlus'ı kullanın.

Bunun için endişelenmenize gerek yok, ancak bir şeyler ters giderse, en azından bir yedeğiniz olacak. Eklentiyi yükleyin, UpdraftPlus ayarlarına gidin ve dosyalarınızı indirmek için bir üçüncü taraf hizmetine bağlanın (Dropbox kullanıyorum). Daha sonra, 1 tıklama yedekleme yapabilirsiniz.

2. WP-Optimize'ı kurun


WP-Optimize eklentisini kurun ve ardından WP-Optimize → Database'e gidin.

3. Veritabanınızdaki Çöpleri Kaldırın


WP-Optimize'da, Optimizasyonlar ve Tablolar için ayarları göreceksiniz.

Optimizasyon ayarlarında, genellikle onaylanmamış yorumlar dışında her şeyi silmek istersiniz. Onaylanmamış yorumları (henüz onaylanmamış blog yorumları) silmede sorun yaşıyorsanız veya düzeltmeler yayınlayın (bir sayfada veya yayında her revizyon yaptığınızda WordPress tarafından otomatik olarak alınan önceki taslaklar), bunları da silebilirsiniz.

Veritabanı Öğelerinin Tanımları

  1. Veritabanı tablolarını optimize edin: bir sabit sürücüyü yalnızca WordPress veritabanınızla birleştirmeye benzer. Bu, veritabanı tablolarınızda kullanılmayan alanı geri kazanır, depolama miktarını azaltır ve tablolara daha verimli erişmenizi sağlar.
  2. Yayın revizyonları: Bir gönderiyi her kaydettiğinizde veya güncellediğinizde otomatik olarak oluşturulur.
  3. Otomatik taslak gönderiler: Düzenleme yaparken WordPress'in otomatik olarak kaydettiği taslaklar.
  4. Çöpe atılan gönderiler: sildiğiniz gönderiler.
  5. Spam ve çöpe atılan yorumlar: spam olarak işaretlenen veya silinen yorumlar.
  6. Onaylanmamış yorumlar: onaylamadığınız blog yorumları.
Veritabanı Öğelerinin Optimizasyonu
  • Süresi dolan geçici seçenekler: kullanılmayan önbellek verileri (örneğin, sosyal paylaşım eklentisi sayfalarda veya gönderilerde "paylaşım sayılarını" depolar).
  • Pingback'ler: Bloglara bağlantı verdiğinizde onları bilgilendirir.
  • Geri izlemeler: Bağlandığınız blogları bilgilendirmenin başka bir yolu.
  • Gönderi meta verileri: her gönderide kullanıcılara gösterilen bilgiler (ör. yazar, yayın tarihi, kategori). Bu, herhangi bir gönderiye ait olmayan gönderi meta verilerini siler.
  • Yorum meta verileri: yalnızca yorum bilgileri için meta sonrası verilerle aynıdır.
  • Artık ilişki verileri: genellikle gönderiler silindiğinde eklentiler tarafından oluşturulur.

4. Eski Eklentilerin Geride Bıraktığı Tabloları Silin
WP-Optimize Tables sekmesinde, veritabanı tablolarınızı göreceksiniz.
"Yüklü değil" yazan ve yanında Kaldır düğmesi bulunan tablolara dikkat edin. Bunlar, şu anda WordPress sitenizde yüklü olmayan eski eklentilerin geride bıraktığı tablolardır (bu nedenle, tekrar kullanmayı düşünmüyorsanız bunları silmelisiniz). WP-Optimize ayrıca size tablonun boyutunu ve hangi eklentiye ait olduğunu, hangisinin zaten sildiğiniz eklenti olacağını söyler.

6.Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve CSS ve JS dosyaları

JavaScript ve CSS'yi Optimize Etmek Başarılı Bir Web Sitesi İçin Neden Çok Önemlidir?
Daha önce de belirttiğimiz gibi, web sitenizin performansı başarısıyla yakından bağlantılıdır. Yavaş yükleme süreleri, daha kötü bir Kullanıcı Deneyimi (UX) ve daha yüksek hemen çıkma oranlarına yol açar. Doğal olarak, ziyaretçi kaybetmeye devam ederseniz sitenizin yükselişe geçmesi zordur.

Araştırmalar ayrıca site performansını iyileştirmenin dönüşüm oranlarını artırabileceğini göstermiştir. Bu, e-ticaret siteleri için daha fazla satış, para kazandıran bloglar için daha fazla gelir ve üyelik tabanlı siteler için daha fazla abone anlamına gelir.

Ek olarak site performansı, Arama Motoru Optimizasyonuna (SEO) katkıda bulunan birçok faktörden biridir. Sitenizin ne kadar hızlı yüklendiği, Arama Motoru Sonuç Sayfalarındaki (SERP'ler) yerleşiminde ve dolayısıyla sitenizin aldığı organik trafik miktarında rol oynar.

Organik trafiğin yüzde 51'i çevrimiçi aramalardan gelirken, yüksek SERP sıralamalarını kaçırmak sitenizi biraz geride tutabilir. Ayrıca, ortalama olarak gelirin yüzde 40'ından fazlası organik aramalardan gelir ve arama yapanların yüzde 91,5'i ilk sayfa sonuçlarından birine ulaşır.

Başka bir deyişle, sitenizin performansını artırmak, ziyaretçi çekmesine yardımcı olmanın anahtarıdır. Bu nedenle sitenizin JavaScript ve CSS'sini optimize etmek, doğru yönde atılmış büyük bir adımdır.

JavaScript ve CSS Nasıl Optimize Edilir ve Web Sitesi Performansı Nasıl İyileştirilir (3 Teknik)
Site hızını optimize etmenin birçok yolu vardır. Burada, daha hızlı yükleme için sitenizin kodunu optimize etmenin birkaç yoluna odaklanacağız.

1. Gereksiz Karakterleri Kaldırmak için JavaScript ve CSS'yi Küçültün
Küçültme, web sitenizin kodunun çalışması için kesinlikle gerekli olmayan boşlukları ve diğer karakterleri kaldırma işlemidir. Bu öğeler genellikle JavaScript, CSS ve HTML dosyalarına dahil edilerek onları insanlar için daha okunabilir hale getirir.

Ancak bilgisayarların kod dosyalarını okuyabilmesi için bu ekstra karakterlere ihtiyacı yoktur. Bunun yerine, ek içerik dosyaları daha büyük hale getirir ve bu nedenle işlenmesi ve yüklenmesi daha fazla zaman alır.

JavaScript ve CSS dosyalarını tarayarak ve boşlukları, yorumları ve yeni satır karakterlerini kaldırarak manuel olarak küçültmek mümkündür. Ancak, çok sayıda uzun dosya içeren büyük bir siteniz varsa, bu yorucu ve verimsiz bir işlemdir.

Neyse ki WordPress kullanıcıları için yardımcı olabilecek eklentiler var. Fast Velocity Minify, performansı artırmak için JavaScript, CSS ve HTML dosyalarınızı hızla temizleyebilir:

Fast Velocity Minify eklentisi.
Autoptimize, JavaScript ve CSS'yi küçülten başka bir güçlü eklentidir. Ayrıca dosyaları toplama ve önbelleğe alma ve CSS'yi sayfa başlıklarına ekleme gibi performansla ilgili diğer birkaç görevi de yerine getirebilir:

Autoptimize eklentisi.
Bir eklenti kullanmak, onu elinizden alarak küçültme sürecini önemli ölçüde iyileştirecektir. Gereksiz karakterleri sitenizin kodundan hızla kaldırarak, performansında bir fark görmeye başlayabilirsiniz.

2. Kodu Birleştirmek için Satır İçi Küçük JavaScript ve CSS Kullanın
JavaScript ve CSS'yi "satır içine alma", sitenizin HTML dosyalarına JavaScript ve CSS ekleme uygulamasına atıfta bulunur. Bu, sitenizin sayfalarını görüntülemek için yüklemesi gereken dosya sayısını azaltarak sayfa hızını artırmaya yardımcı olur.

Ancak, birkaç potansiyel dezavantajı olduğu için bu tekniği kullanırken dikkatli olmak isteyeceksiniz. İlk olarak, HTML dosyalarınıza çok fazla JavaScript ve CSS eklerseniz, boyutunu çok fazla büyütebilirsiniz. Böyle bir durumda, birkaç dosyayı çok büyük bir dosyayla değiştireceğiniz için kazandığınız tüm hızı kaybedebilirsiniz.

Ek olarak ve belki daha da önemlisi, satır içi JavaScript ve CSS önbelleğe alınamaz. Önbelleğe alma, site performansını iyileştirmenin son derece yararlı bir başka yöntemidir ve satır içi stillerin ve komut dosyalarının faydalarının, önbelleğe alma yeteneğini kaybetme maliyetinden daha fazla olmaması mümkündür.

Bu iki şeyi göz önünde bulundurarak, satır içi JavaScript ve/veya CSS'nin siteniz için doğru olup olmadığını dikkatlice düşünmek isteyeceksiniz. Alternatif olarak harici JavaScript ve CSS kullanmayı da inceleyebilirsiniz.

Autoptimize Eklentisiyle Satır İçi Oluşturma
JavaScript'inizi ve/veya CSS'nizi satır içi yapmayı seçerseniz, JavaScript kodunuzu HTML dosyalarınıza manuel olarak eklemeniz gerekir. Ancak, CSS'nizi daha hızlı satır içi yapmak için Autoptimize'ı kullanabilirsiniz.

Wordpress Hızlandırma Teknikleri ve GZİP Sıkıştırma
Wordpress kullanıcılarını sunduğu özellikler bakımından bugün kullanım oranı ve Popülaritesi yıldan yıla istikrarlı bir artış gösteriyor, bu da neden günde ortalama 661 yeni WordPress sitesinin ortaya çıktığını açıklıyor. 2022'de WordPress, web'in %43.3'üne güç sağlayacak.

Önemli Not : 
Kullanmadığınız eklentileri devre dışı bırakın veya kaldırın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar