Backlink Nedir?

Backlink kısaca a sitesinden b sitesine giden bağlantı metnidir.


İçindekiler

 1.Backlink Nedir?

2.Backlink ve Dofollow Backlink

3.Backlink ve Kaliteli Backlink

4.Backlink ve Nofollow

5.Backlink Nasıl Alınır?

6.Backlink nedir nasıl yapılır?

7.Backlink siteleri

8.Backlink nedir ne işe yarar?

9.Backlink ve SEO'da backlink kavramı?

10.Backlink Oluşturma Stratejileri Nelerdir?

Backlink nedir?

Backlink, basitçe A sitesinden B sitesine verilen bağlantıdır. Google backlink gibi olayları çok yüksek önem verir. 

Arama motorları, bir web sitesi diğerine backlink verdiği zaman, oluşturulan içeriğin faydalı ve değerli olduğuna inandıkları anlamına geldiği için, verilen backlinkleri yani bağlantıları google aramalarında sıralama sinyali olarak kullanır. 

Yüksek kaliteli backlinkler, bir websitesinin arama motoru sonuçlarında (SEO) sıralamasını ve görünürlüğünü artırmaya yardımcı olabilir.

Backlink ve Dofollow Backlink? 

Dofollow linkler herkesin istediği bir backlink türüdür. Sadece saygın sitelerden gelenlerin en çok değere sahip olduğunu unutmayın. 

Bu tür bir backlink, arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Ancak, kötü veya 'toksik' olarak kabul edilen dofollow bağlantıları vardır. 

Bu bağlantılar link çöplüğüne dönüşmüş sitelerden gelir veya arama motoru hizmet şartlarını ve politikalarını ihlal ederek elde edilir. 

Bu, Google'ın sitenizi cezalandırmasına ve hatta websitesinizden ömür boyu banlanmasına ve dizinden kaldırmasına neden olabilir. Unutmayın, önemli olan geri bağlantıların miktarı değil, sıralamada fark yaratan kalitedir.

Backlink ve Kaliteli Backlink?

Kaliteli Backlink Kavramı Yüksek DA (Domain Authority) ve PA(Page Authority) değerine sahip sitelerden alının çok yüksek değerli sıralamalarda fark yaratacak hatta devrim yaratacak güçteki linklerdir.

Backlink ve Nofollow?

Nofollow etiketi, arama motorlarına bir bağlantıyı yok saymasını söyler. Bir siteden diğerine herhangi bir değer aktarmazlar. Bu nedenle, genellikle arama sıralamanızı veya görünürlüğünüzü iyileştirmede yardımcı olmazlar.

Backlink Nasıl Alınır? 

Sitenize Backlink almak oluşturmak zaman ve çaba gerektirir. İşte web siteniz için kaliteli Backlink oluşturmaya başlamanın 7 basit yolu ;
  • Sosyal medya profillerinize sitenize bağlantılar ekleyin. 
  • Zaten iyi sıralanmış bir gönderi için bir Google araması yapın ve ardından geliştirin ve genişletin. 
  • Liste gönderileri, "nasıl yapılır" gönderileri, "neden" gönderileri, bilgi grafikleri veya gömülü videolar içeren gönderiler oluşturun. Bu biçimler genellikle standart gönderilerden daha fazla geri bağlantı alır. 
  • Nihai rehber gönderilerini yazın. Bunlar, birkaç bin kelime içeren ve konunun her açısını kapsayan çok uzun yazılardır. 
  • Diğer bloglarda ve web sitelerinde misafir yazıları yazın. Sektörünüzdeki veya sektörünüzdeki etkileyici kişilerle iletişime geçin ve onlara sitenizde bağlantı vermek isteyebilecekleri bir makale hakkında bilgi verin. 
  • Sektörünüzdeki etkileyici kişilerle görüşün ve onlara bir bağlantı gönderin, şüphesiz sitenize geri döneceklerdir.

Backlink nedir nasıl yapılır?

Backlink'in A sitesinden B sitesine verilen bağlantı olduğunu konumuzun en başında anlatmıştık backlink nasıl yapılır? sorusunu hızlı bi şekilde cevaplamak gerekirse ücretsiz backlink almanız için aşağıdaki listeden yararlanabilirsiniz. 
Backlink siteleri
  • Scoop.it (Çok Yüksek Kaliteli)
  • Diigo  (Çok Yüksek Kaliteli)
  • Reddit (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Pinterest (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Tumblr (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Facebook (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • İnstagram (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Youtube (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Paper.li (Çok Yüksek Kaliteli)
  • Flickr (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Dribble (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Linkedİn (İnanılmaz Yüksek Kaliteli)
  • Folkd (Çok Yüksek Kaliteli)
Bu listeyi sürekli olarak güncelleyeceğim. Son Güncelleme : 1.04.2022

Önemli not: Backlinklerin görünmesi uzun zaman sürebilir. 
Scoop.it, Diigo ve Reddit bu siteler sizin websitenizin adeta uçmasını sağlayacak ziyaretçilerinizin ve website trafiğinizin anahtar kelimenize verilen her bir link sayesinde organik ve ücretsiz bir şekilde link kazanacaksınız. 

Bu linklerin en güzel yanı ise ömür boyu kaliteli ve ücretsiz backlink kazanmanız olacaktır. 

Backlinklerin silinme ihtimali sadece spam ve gereksiz başlıklara yazdığınız reklam gibi gönderilen linkler olabilir. 

Bu konuya çok dikkat etmelisiniz eğer bu tür sitelerden link alırsanız profil kısmından almanız sizin için yararlı olacaktır. 

Eğer kaliteli bir yüksek backlink ihtiyacınız var ise Reddit'e kesinlikle öncelik vermelisiniz. Çünkü Reddit çok aktif ve aşırı hızlı bi şekilde indexlenen bir sosyal haber ve tartışma sitesidir.

Backlink nedir örnek?

Örnek backlink A sitesinden B sitesine verilen bağlantı olayı bu şekilde gerçekleşmektedir. Şöyle düşünelim www.siyahayakkabi.com websitesinin ayakkabı ile alakalı blog sayfası veya sitelerinden aldığı linktir şöyleki www.siyahayakkabi.com websitesinin 3 anahtar kelimesi olsun siyah ayakkabılar, siyah ayakkabı modelleri, kaliteli siyah ayakkabılar bu 3 odak anahtar kelime diğer blog sayfalarında metine verilen link ile geri bağlantı yani backlink denen olayı gerçekleştirir.
Örnek : Siyah Ayakkabı yazdığımda üzerine tıkladığınızda sizi farklı bir siteye yönlendiriyorsa bu olay backlink kavramını oluşturur yani geri bağlantılar denilen olay tam olarak budur.

Backlink nedir ne işe yarar?

Backlink websitenizin Google, Yandex, Bing, Yahoo ve benzeri tüm arama motorlarının gözünde otorite ve sıralama kazanmanızı sağlayan bir adımdır. 

Alakalı websitelerinden alınan her Backlink Google'ın gözünde itibar kazanmanızı sağlayacaktır, sadece Google'ın gözünde değil aslında tüm arama motorları backlink sayısı yüksek ve otoriter sitelerden alınan linklere önem vermektedir. Özellikle dofollow backlinkler oldukça değerli ve bu backlinkler genellikle çok büyük webmaster platformlarında yüksek ücretlere satılmaktadır. 

Bu yollar benim tavsiye ettiğim yol değildir çünkü ücret vererek aldığınız backlinkler belirli bir süre sonra silinir ve bu silinen linkler Arama motoru gözünde itibar kaybetmenize sitenizin genel olarak ziyaretçi kaybına yol açabilir. 

Backlink kavramı ile websiteniz sürekli olarak sosyal medya üzerinden trafik akışı sağlayacak ve anahtar kelimelerinizin yerini korumasını ve sıralama kazanması için, oldukça önemli ve kritik bir konudur.  

Bugün websitesi olan her işletme, şirket şahıs backlink almadan google'da yükselemez demiyorum ama backlink olayı bütün arama motorlarının önem verdiği konudur. 

Backlink olayını aslında şuna benzetebiliriz, bugün yemek yediğimiz veya yeni bir telefon aldığımız zaman arkadaş ortamında genellikle diğer insanların fikrini almaya çalışırız. 

Fikir alışverişi sayesinde yani tavsiye sayesinde gidip telefonu veya ürünü alırız. Backlink buna benzer bir olaydır, web siteniz ne kadar çok kaynak olarak gösterilirse belirli bir süreden sonra otorite kazanacaktır. Sektörünüzde SERP sonuçlarında yükselmenizi sağlayacaktır.

Backlink kavramı tam olarak şöyle olmalıdır, ne kadar çok sektörünüzle alakalı websiteleri sitenizi tavsiye ederse bütün arama motoru robotoları sitenizi sürekli olarak ziyaret eder ve arama motoru algoritmaları analiz eder. Çok sayıda alakalı ve kaliteli alınan linkler sizi bu şekilde yukarıya taşır ve backlink bu şekilde sıralamalarda sürekli olarak rol almanıza fayda sağlayacaktır.

Backlink ve SEO'da Backlink Kavramı?

SEO'da backlink kavramı bütün içerikler hazırlandıktan sonra artık düzenli bir şekilde içerik girildikten sonra sosyal medya üzerinden düzenli olarak ve konuk-yazar olduğunuz websitelerinde içeriğinizi paylaştıktan sonra kaynak kısmına websitenizi belirtin içeriğinizi paylaştığınız websitesinin sektörünüzle alakalı olmasına dikkat edin.  SEO'da backlink kavramı geniş bir olgudur. Dofollow ve Nofollow oranına dikkat etmelisiniz aldığınız linkler 1 nofollow - 4 dofollow link şeklinde olmalıdır.

Gerçek SEO'da Backlink Kavramı websitenizdeki içeriklerin kullanıcıya değer katması, strateji planı ve rakip analizi yapıldıktan sonra. Sektörünüz ile alakalı rakip analizini yaptıktan sonra 




 İç ve Dış linkleme makale içeriğinde kullanıcıyı yönlendirme bir makaleyi yazdıktan sonra alakalı makaleler ve konular hakkında kullanıcıyı yönlendirme olayı  rel nofollow (takip edilmeyen) ve  rel dofollow (takip edilen) gibi takip edilen ve takip edilmeyen kavramlardır.

websitelerin link çöplüğü olmaması için diğer sitelere verdikleri bağlantıları rel=”nofollow” olarak işaretlerler. Olması gerekende bu şekilde yapmaktır. Websayfamızın “Link Çöplüğü” haline gelmesini istemeyiz. Kaliteli bir seo çalışması için takip edilmeyen bağlantılar için mutlaka rel nofollow etiketini kullanmanız fayda sağlar. 

Backlink Oluşturma Stratejileri Nelerdir?

Backlink oluşturma stratejileri sosyal medya'ya doğru ve düzenli aralıklara içerik girmeniz gerekmektedir. backlink stratejinizi zamana ve plana bağlı bir şekilde yürütmelisiniz, Farklı backlink kaynakları bulmalı ve diğer sitelere websitenizin ismi şeklinde yorumlar yapmalısınız. 

Sektörünüzle alakalı stratejilerinizi üretmelisiniz, eğer rakiplerinizin grafik hazırlayıp güçlü bilgiler sunuyorsa sizde içeriğinize hem grafik hem video ekleyin bu şekilde websitenizin önerilme ihtimali daha çok artacaktır ve rakiplerinizden içerik konusunda daha güçlü duracaksınız.

1.Kullanıcılar sitenizi kendiliğinden önersin
2.Sitenizde sektörünüzle alakalı websitelerinden link almaya çalışın.
3.Farklı backlink türlerini bulun ve keşfedin
4.Anahtar kelimeleriniz sektörünüzle alakalı ve yeni anahtar kelimeler keşfetmelisiniz.
5.Nofollow ve Dofollow Oranı 4 adet dofollow backlink varsa 1 adet nofollow backlink oranı olmalıdır.
6.Backlink Stratejisi Zaman ve Planlı olmalıdır.
7.Kaliteli Siteleri Araştırıp Bulun.

Backlink Rakip Analizi Gerçekleştirin

Backlink Rakip Analizi aşağıdaki websitelerinden yararlanmalı rakiplerinizden daha çok link almalı ve aldığınız linkleri zamana yaymalısınız.
  • Semrush
  • Moz
  • Ahrefs 
  • Majestic
Backlink Analizi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar
  1. Otorite Puanı
  2. Link Sayısı
  3. Link Kaynakları
  4. Dofollow Link Sayısı
  5. Nofollow Link Sayısı
  6. Kırık Link Sayısı
  7. Toxic Link Sayısı

Analiz edilen sitenin link sayısı ne kadar ve siz backlink stratejinizi başlatmadan önce rakibinizi geçebilecek veya en azından onun yarısı kadar link inşası yapabilir misiniz? unutmayın Google'da sadece Backlink olayı ile yükselemezsiniz.

Kullanıcı Deneyimi kavramında kullanıcının içeriği önermesini ve kullanıcının aradığı içeriği tam odak anahtar kelime olacak şekilde ona maddeler, grafikler, raporlar veya örnekler şeklinde göstermelisinz. 

Backlink kazanmak için araç ve yazılımsal strateji font satan bir websitemizin olduğunu hayal edelim. Fontları deneyebileyeceğimiz bir araç yazılımı olursa bu araç diğer sitelerin web sitenizi önermesi için etkil bir yol olabilir. Backlink kazanmak için  kullanıcıya fayda sağlayan yollar keşfetmelisiniz. 

Backlink için organik olarak paylaşılmasını sağlamalı ve bütün ziyaretçilerimize fayda sağlamalıyız. Eğer fayda sağlayamıyorsak en azından kullanıcıların sorununu çözecek araçlar, içerikler, makaleler,grafikler ve değerli üretmeli son kullanıcı trendlerine ve arama motoru yönergelerine uymalıyız. Böylece hangi sektörde olursak olalım belirli bir süre sonra websitemiz sıralamalarda yükselecektir.
  1.  

Backlink Bağlantı Alma Yolları?

Backlink bağlantı alma yolları ve stratejileri geliştirmeli rakiplerinizden veya sektörünüzdeki büyük websitelerinden backlink almalısınız, sadece paravan blog ile backlink almak veya sadece sosyal medya'ya link koymak yetmez insanların o linke tıklaması ve siteye girmesi backlink kavramının gerçekten çalıştığının göstergesidir.

Backlink ve Paravan Blog Büyütme ve Geliştirmek?

Paravan Blog açarak düzenli olarak özgün yazılar girmelisiniz, paravan blogunuza anasiteniz kadar değer vermeli sürekli içerik oluşturmalı ve paravan blog sayfanızın PA ve DA değerlerini yükselttikten sonra kendi ana websitenize link çıkışı sağlamalısınız başarılı bir paravan blog çalışması böyle olur ve büyüyen bir paravan blog sürekli alakalı içeriğinize ve makalelerinize organik alakalı kitlenin gelmesini sağlayacaktır.

Backlink ve Paravan Blog Stratejileri?

Backlink ve Paravan Blog Stratejisi için kaliteli paravan blog sitelerinde paravan bloglar oluşturmalısınız ve orjinal websiteniz kadar etkili ve detaylı bir seo çalışması veya içerik çalışması ile büyütmeli ve sürekli ve düzenli içerik girişi sağlamalısınız. Paravan Blog en az 2 ay boyunca düzenli özgün içerik girişi sağlandıktan sonra artık websitenize organik backlink sağlayabilirsiniz.

Paravan Blog Siteleri
  • LiveJournal
  • Blogger
  • Wordpress
Diğer SEO ile ilgili yazılarımı da okuyabilirsiniz:

Yorum Gönder

0 Yorumlar