Site Dışı (Off Page) SEO Nedir?



Offpage SEO Nedir?

Site Dışı (Off Page) SEO Websitenize organik trafik akışı sağlamanızı sağlar. Websitenizin organik trafik kazanması için Site İçi (On-Page SEO) tamamlandıktan sonra Site Dışı (Off-Page SEO) ile birlikte Organik ziyaretçi trafiğiniz, sayfa otorite puanınız, domain otorite puanınızda ciddi bir artışa sebep olacaktır.
Site Dışı SEO Aşamaları şu şekilde olmalıdır;
  • Backlink (Websitenizi kullanıcı kendiliğinden önermelidir)
  • Sosyal Medya (Düzenli Sosyal Medya Paylaşımları)
  • Paravan Blog (Özgün Paravan Blog)
  • Dizin(Curlie, Dmoz)
  • Sektörünüzdeki Büyük Websitelerinde Konuk-Yazar olma

Önemli not: Paravan Blog ile Websitenize bağlantı vermeden önce Ana Websiteniz kadar değer vermelisiniz sürekli olarak büyütmeli ana websiteniz kadar değerli link inşası kurmalı en az 2 ay 3 ay geçtikten sonra websitenize link çıkışı sağlamalısınız.

Önemli not 2: Paravan Bloglar Wordpress, Blogger benzeri büyük altyapılı websitelerine düzenli içerik girişi sağlamalısınız. Buraya kurduğunuz temaları SEO ve Hız odaklı ve mobil uyumlu seçmelisiniz.

Paravan Blog Kurma Rehberi Çok Yakında Yayında!,

Link Türleri ve Backlink Alma Çeşitleri

Doğal Backlinkler: Blog sitelerinde yazınızın belirli bir kısmının fayda sağlayan içerik olduğu düşüncesine sahip ziyaretçilerin içeriğinizi kendi blog sitelerinde paylaşması ve ardından blog sitesinde sizin websitenizin yazı linkini kaynak olarak göstermesidir.
Satın Alınmış Backlinkler: Yüksek ücretler ödenerek Otorite sahibi websitelerine sürekli içerik girilen ve site yaşı yüksek websitelerinden alınan backlinklerdir. Genellikle Haber sitelerinde kısa tanıtım yazıları şeklinde link satışı yapılmaktadır. Backlink ağınız için bu  tür sitelerden çok fazla link çıkışı yapıldığı için Google tarafından tespit edilmesi kolaydır. Ücretli bağlantılar websitenizi sıralamada yükseltse bile belirli bir süre sonra silinen değersiz tanıtım yazıları ziyaretçi akışını durduracak ve sıralamalarda düşüşlere sebebiyet verecektir.
Kendiliğinden Oluşturulmuş Backlinkler: Birden çok Alakasız Dizin ve Forum sitesine aynı anda manuel olarak websitenizi ekleme, Alakasız websitelerinde içeriğinizi paylaşma bu gibi durumlara genel verilen ad Black Hat SEO tekniğidir.. Google ve diğer Arama Motoru servisleri Black Hat SEO tekniğini kabul görmezler çünkü Arama Motorları için önemli olan tek kısım içeriğinizin özgün olması ve kullanıcıya fayda sağlamasıdır.
Önemli Not : Sektörünüz ile Alakalı trafik getirecek konuk-yazarlık veya teknoloji ile alakalı websiteniz var ise teknoloji forumlarında içeriğinizi düzenli ve kaynak göstererek paylaşmanızda herhangi bir sakınca yoktur. Google'ın sevdiği trafik türü alakalı ve websitenizde içeriği okuyacak ve bir eylem gerçekleştirecek ziyaretçi türüne odaklanır. Backlink aldığınız sektörel ve sektörünüzle yakın websitelerine link eklemenizde herhangi bir sakınca yoktur.
Önemli Not 2: Backlink kaynaklarınız için lütfen trafiği organik olarak getirecek ve backlink aldığınız kaynağı sürekli besleyerek orayı önemli hale getirin. Forum tarafından link alınmışsa forum aktif olarak kullanılmalı ve forumda sektörünüz ile alakalı makale içerikleri paylaşmalısınız ve kendi blogunuzu kaynak göstermelisiniz özgün olmak daima daha etkilidir.
Önemli Not 3: Backlink bağlantı kazanma  yollarından en etkili yolu sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanmak ve sürekli bilgi veren içerikler ile kullanıcıyı sitenize yönlendirmektir.
Diğer SEO ile ilgili yazılarımı da okuyabilirsiniz:

Yorum Gönder

0 Yorumlar