Semrush Rehberi

Semrush Rehberi


Semrush Rehberi

Web sitenizin organik trafik artışı için semrush'ın rehberi ile en etkili yol haritasını sizlere web sitesi için dijital pazarlama ve arama motoru optimizasyonu çalışmanız için site audit ve domain analytics gibi kategorilerin yanı sıra diğer bütün kategorilerde yol haritası başlıklar halinde sunuyorum diğer anahtar kelimelerinizidi ekstra olarak analiz edebilirsiniz. burada yer alan rehber sayesinde adeta websitenizin içeriğini kullanıcı dostu hız, performans, kullanılabilirlik açısından ziyaretçi dostu ve okunaklı bir websitesi haline getireceksiniz. 

Ücretsiz Semrush Rehberi ile Semrush'ı detaylı ve etkili adımlarla öğrenin. Ücretsiz İçeriğimle birlikte websitenizin SEO analizini yapın. Semrush Rehberi ile websitenizin SEO, Site İçi (On-page SEO), Site Dışı( Off-page SEO), Link İnşası, Backlink Stratejileri, SEO Kritik Teknik Hata Çözümleri, SERP Sonuçları, Semantik İçerik, SEO Uyumlu İçerik, Rakip Analizi, Anahtar Kelime Araştırması, Rakip Araştırması gibi ve daha bir çok etkili ve faydalı aracın kullanımı hakkında bilgi almak için bu rehberi okuyabilirsiniz.

SEO Paneli Nedir?

Web sitesinin rakip araştırması, anahtar kelime araştırması, link building, sayfa içi teknik seo gibi kategorilerde ve görünürlük bakımından zaman içindeki gelişimini izlemek için ilk SEO Panelinizi  bu bölümden kurabilirsiniz.
seo araç takımı


SEO Araçları aşağıdaki resimde'de görüldüğü üzeri şu şekildedir.
seo araç takımı


Pozisyon Takibi: Google'ın en iyi 100 içerisindeki konumlarla alakalı bildirimler alın.
Site Denetimi:Crawl Testi ve İçerik, Bağlantılar ve Kodlama ile ilgili sorunları tespit edin.
Onpage SEO Checker:Strateji İçerik ve Backlink hakkında bilgiler edinin.
Link Building Aracı: Websiteniz için yeni backlink fırsatlarını keşfedin.
PPC Keyword Aracı: Reklam kampanyalarınız için bir anahtar kelime listesi oluşturun.
REKABET ARAŞTIRMASI
Alan Adı Genel Bakışı: Alan adınız hakkında bilgiler alın sıralamaları backlinkleri ve anahtar kelimelerinizi sitenizin global çaptaki sıralamasını 
Traffic Analytics:Trafik Analizi ile websitenizin tahmini trafiğini görün ve karşılaştırın.
Organik Araştırma: Organik araştırma ile websitenizin ücretsiz anahtar kelimelerini görün.
Anahtar Kelimeler:Websitenizin anahtar kelimelerinin bir listesini görün ve anahtar kelimelerinizin detaylı pozisyon hacim ve gelen trafiğini görün.
Backlink:Websitenize verilen bağlantı sayısı ve bağlantıların geldiği sitelerin hangi sayfadan ve hangi kelimeden olduğunu görün.

ANAHTAR KELİME ARAŞTIRMASI

Websitenizin anahtar kelime araştırması ile birlikte hacim ve anahtar kelime zorluğu gibi diğer verileri elde edin. Trend ve CPC yani tıklama başı maliyet verilerini görebilirsiniz. Anahtar kelime araştırmasının detaylı ve etkili yaptıktan sonra stratejiniz için yeni fikirler edinebilirsiniz.
Anahtar kelime araştırması


Anahtar Kelime Genel Bakış




Anahtar Kelime Genel Bakışı



Semrush Anahtar Kelime Genel Bakış ile birlikte Web üzerindeki en büyük anahtar kelime araştırma veri tabanlarından birine sahip olan semrush anahtar kelime veri tabanı ile anahtar kelimeleriniz için aranma hacimleri ve diğer tüm bilgileri edinin.

Keyword Magic Tool

Kelime Sihirbazı ile Anahtar Kelimeleriniz için milyonlarca anahtar kelime önerilerini bulabilirsiniz.
Anahtar Kelime Genel Bakışı: içindeki en önemli metriklere göre konuları onaylayın
Anahtar Kelime Sihirbaz Aracı: içerisinde optimizasyon için en verimli anahtar kelime fikirlerini oluşturun
Anahtar Kelime Yöneticisi:içerisinde tek yerde tüm araştırmalarınızı kaydedin
Bir konu girin ve sizin için en iyi anahtar kelimeler listenizi alın.

Keyword Manager

Pozisyon Takibi

Pozisyon takibi ile Anahtar kelimelerinizi listeye ekleyin ve günlük olarak değişimlerini takip edin ve sıralama değişimlerinin bir listesini haftalık olarak e-posta adresinize alabilirsiniz.

Organic Traffic Insights

Organik trafik verilerini görün ve analiz ve stratejileriniz için rakip websiteleri ile karşılaştırın. Trafiği arttırmak için Backlink ve Reklam Stratejilerinizi SEO çalışmalarınızı tam anlamıyla bitirdikten sonra başlatın.

BAĞLANTI OLUŞTURMA

Backlink bağlantı oluşturma aracı ile websitenizin potansiyel rakiplerini keşfedin. Competitors kısmından rakiplerinizi görün. Potansiyel Backlink fırsatlarını öğrenin ve görün. 
Önemli not : Backlink rakip analizi ve rakiplerin websitelerinin analizini yaptıktan sonra en az onların yarısı kadar Backlink bağlantısı oluşturmalı onların göremediği etkili ve trafik fırsatı olarak gördüğünüz büyük sosyal medya mecralarında veya konuk-yazar olabileceğiniz sektörünüze yakın websitelerinde içerik girişi sağlayın.

Backlink Analizi

Backlink Analizi


Backlink Audit

Backlink Audit aracı ile websitenize gelen bağlantıların bir listesini alın. Potansiyel olarak kötü bağlantıları reddedin. Potansiyel olarak toksik veya Tehlikeli Toxic olarak görülen bağlantıları txt dosya biçiminde domain:facebook.com her satıra bir adet gelecek şekilde ekledikten sonra kaydedin ve sitenize bağlantıları reddetme aracı aşağıdaki linke tıkladıktan sonra yükle kısmından dosyayı yükleyin artık 2 hafta içerisinde gönderdiğiniz liste google tarafından onaylanacak ve sıralamalarınız eski haline gelecektir. 
Önemli Uyarı: Lütfen bu aracı kullanırken bir SEO uzmanı veya danışmanından destek alın. Bu aracın yanlış kullanılması durumunda websitenizin bütün sıralamalarda kaybolması hatta indexlerinizin tümünün silinmesine yol açabilir. 

Google Reddetme Aracı:
Potansiyel olarak toksik bağlantıları Sitenize bağlantıları reddetme aracı ile liste şekilinde yüklemelisiniz.

Reddedilecek bağlantıların listesini oluşturun

Google'a yükleyeceğiniz reddedilecek alan adları bir txt dosyası hazırlayın.

Bağlantı dosyası biçimi:

  • Her satırda, reddedilecek bir URL veya alan adı belirtin. example.com/tr/ gibi bir alt yolun tamamını reddedemezsiniz
  • Bir alan adını (veya alt alan adını) reddetmek için başına "domain:" ekleyin (örneğin, domain:example.com)
  • Dosya, UTF-8 veya 7-bit ASCII olarak kodlanmış bir metin dosyası olmalıdır
  • Dosya adı .txt ile bitmelidir
  • Maksimum URL uzunluğu 2.048 karakterdir
  • Maksimum dosya boyutu 100.000 satır (boş satırlar ve yorum satırları dahil) ve 2 MB'tır.
  • Satırlara # işaretiyle başlayarak yorumlar ekleyebilirsiniz. # ile başlayan satırlar Google tarafından yoksayılır.

Link Building Tool

Toplu Analiz

ON PAGE & TEKNİK SEO

Onpage SEO ile websitenizin bütün sayfalarının kontrolünü yapın. Websitenizdeki sayfalarınızın içeriğinizin hatalarını ve uyarılarını dikkate alın ve bunu nasıl düzeltirim seçeneğindeki yönergeler ile çözümleyin.

Teknik SEO çalışmanız için Uyarılar Hatalar ve Uyarılar başta olmak üzere ikazlar resimde görüldüğü gibidir.

onpage seo teknik seo aşamaları

Site Denetimi

Semrush Site Denetim Aracı ile Site Sağlığı, İç Linkleme, HTTPS ve Diğer hata ve uyarıları görebilirsiniz. Site Denetim Aracı ile tespit ettiğiniz tüm hata ve uyarıları çözdükten sonra websitenizin genel anahtar kelime sıralamalarında iyileşmeler meydana gelecektir. Site Denetim Aracı'nı sıklıkla takip etmeli sorunların çözümü için verilen neden ve nasıl düzeltir kısmından yardım alabilirsiniz.


Listing Management

Listeler, veriler ve incelemelerle işletmenizi büyütün. Hepsi bir platformda
Yerel işletme girişlerini ücretsiz kontrol edin.
Otomatik NAP Yönetimi
Tüm girişlerde işletme adını, adresini ve telefon numarasını tek bir yerden güncelleyin.
Google İşletme Profili Entegrasyonu
Verilerinizi Facebook ve yerel listelerle senkronize etmek için Google İşletme Profiliniz ile bağlantı kurun.
70+ Yerel Kaynaktaki işletme Listelemeleri
Amerika Birleşik Devletleri'nde 70+ en iyi kaynakta ve dünyanın tümüyle 40+ sıralamalardaki ziyaretçilerinizin ve müşterilerinizin sizi her zaman bulabileceklerinden emin olun.

SEO Content Template

SEO İçerik Şablonu ile oluşturacağınız website içeriğinizi oluşturmadan önce semrush sizin için Temel öneriler (Google'daki en iyi 10 rakibinize göre)anlamsal olarak ilgili kelimeler Metninizi aşağıdaki anlamsal olarak ilişkili kelimelerle zenginleştirin gibi seçenekler sunar.
Okunabilirlik Derecelendirmesi: İlk 10 URL'nin ortalama okunabilirlik puanı:50
Makale Uzunluğu: Rakip Websitelerinin Örnek oalak verilen kelime uzunluğu Önerilen metin uzunluğu:1771 kelime ise sizin en az 1800-1900 bazından yazmanız gerekmektedir.

On Page SEO Checker

On Page Seo Analiz aracı ile Rakiplerinizin analizini karlılaştırın ve raporunuzu alın . On Page SEO ile birlikte raporunuzu gözden geçirin ve web sitenizi optimize etmek için fikirler alın.
  • Sitenizin tüm sayfaları hakkında detaylı bir rapor çıkarır.
  • İyileştirilmesi gereken sayfalar için sayfaların bir listesini alırsınız.
  • Sayfalarınızı öneri önemine göre, fikir sayısına, aranma hacmi ve önceliğine göre sıralar.
Web sitenizin herhangi bir sayfasında kapsamlı bir rapor alın İlgilenmeniz gereken kesin konulara odaklanın Sitenizin her alanını iyileştirmek için ayrıntılı nasıl yapılırlara bakın inceleme raporu 3 elde edeceğiniz stratejiler ile iyileştirmeler yaparak düzeltin.

Log File Analyzer

Aşama 1 Sitenizden günlük dosyalarını indirin Günlük dosyalarınızı (access.log) indirmek için bir FTP istemcisi aracılığıyla web sunucunuza erişmeniz gerekir. Günlük dosyaları genellikle “/logs/” veya “/access_log/” klasöründe bulunur. Günlüklerinizi almakta herhangi bir zorlukla karşılaşırsanız, talimatlarımızı okuyabilir veya bir BT uzmanından süreçte size yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. 
Aşama 2 Günlük dosyalarını yükleyin Günlük dosyalarınıza eriştikten sonra bu sayfaya dönün ve bunları yukarıdaki Sürükle ve Bırak formuna bırakın. 
Aşama 3 Ayrıntılı bir rapor alın Kısa bir süre içinde raporunuz hazır olacak.

Diğer SEO ile ilgili yazılarımı da okuyabilirsiniz:

Yorum Gönder

0 Yorumlar