Site İçi (On Page) SEO Nedir?



On Page SEO (Site İçi SEO), web sitenizdeki sayfaların her birinin tek tek en ince detayına kadar optimize edilmesi ve arama motoru uyumlu içeriklerle donatılmasıdır.

Onpage SEO'nun etkileri bunlarla bitmiyor. On page SEO sayesinde bütün sitenin sayfalarının optimize edilmesi ile birlikte ciddi bir ziyaretçinin ortalama oturum süresinin artışı ve websitenizin sayfa otorite puanının PA (Sayfa Otoritesi) + DA ( Domain Authority) puanlarının yükselmesini sağlar.

On Page SEO, web sitenizdeki sayfaların her birinin tek tek en ince detayına kadar optimize edilmesi ve arama motoru uyumlu içeriklerle donatılmasıdır.

Önemli not: Sayfa içi SEO, rakiplerinizin % 80’ının önüne geçmenizi sağlayabilir. Sektörün rekabet düzeyine göre en az %50'lik bir artış oranı beklenebilir, kısmi olarak bu veriler sadece tahmindir. SEO çalışmanızın etkisini tam anlamıyla etkisini göstermesi için kaliteli link inşası ve mevcut linklerinizin sürekli ziyaretçi getirmesi gerekmektedir.

  • Sitenizin tüm sayfaları hakkında detaylı bir rapor çıkarılması gerekir. 
  • İyileştirilmesi gereken sayfalar için sayfaların bir listesini almalısınız. 
  • Sayfalarınızı öneri önemine göre, fikir sayısına, aranma hacmi ve önceliğine göre sıralayın.
Onpage SEO'ya başlamanın en etkili zamanı backlink çalışması öncesidir. Backlink çalışması öncesi Onpage SEO çalışması ile bütün optimizasyon yapıldıktan sonra artık On page SEO optimizasyonu sadece bunlarla bitmiyor.

Onpage SEO'da Nelere Dikkat Edilmeli ?

  • SSL
  • Ortalama Oturum Süresi
  • İçerik Alaka Düzeyi
  • Semantik İçerik
  • Sunucu Hızı
  • Google Page Speed Test
  • CDN 
Ayrıca ziyaretçinin sayfada kalma süresi ve zayıf olan ortalama oturum süresi düşük sayfaların optimize edilmesi gerekmektedir. Site içi SEO (On Page SEO) açısından göz önünde bulundurulmalı ve önemsenmelidir.
SSL Nedir?
SSL’in açılımı Secure Socket Layer‘dır. Türkçe anlamıysa Güvenli Giriş Katmanı‘dır. SSL kişisel gizlilik ve güvenilirlik sağlar.
Ortalama Oturum Süresi Nedir?
Ortalama Oturum Süresi bir ziyaretçilerin web sitenizde geçirdiği sürelerin ortalamasıdır. Google tarafından olaya bakacak olursak Ortalama Oturum Süresi Sayfa Otoritesi ve Alan Adı Otorite Puanlarına doğrudan etki etmektedir.
Semantik İçerik Nedir?
Semantik İçerik ile Kullanıcıya bütün kelimelerin birbirine en yakın olanları  seçilmelidir. Anahtar kelimenin makale içerisinde geçmesini ve yakın olmasını sağlamalısınız. 
Kullanıcılara belirli makale içerisindeki terimlerle en alakalı sonuçları sağlamak için, yazı içeriğinde kullanılan ilgili kelimelere artık daha fazla önem verilmektedir. 
Bu nedenle size şu konularda bilgi veriyorum" en iyi arama sonuçlarında görünme şansınızı artırabilmeniz için semantik makale yazmanız gerekir. 
Google Page Speed Nedir?
Google Page Speed İnsights ile Websitenizin hızını olumsuz etkileyen bütün hataları görüntüleyebilirsiniz. Page Speed İnsights aracı ile kullanılmayan javascript miktarı, ilk sunucu yanıt süresi, resim öğelerinin width ve height değerlerini, font görünürlüğü gibi hataları görüntüleyebilirsiniz.

Diğer SEO ile ilgili yazılarımı da okuyabilirsiniz:



Yorum Gönder

0 Yorumlar