Hepimiz websitemiz üzerinden para kazanmak isteriz fakat ne kadar özgünüz? resimlerimiz özgün mü? içeriğimiz kaliteli mi? gerçekten sırf para kazanmak için açılan siteler birazcıkta internetin çöplüğe dönüşmesine sebep olmuyor mu? sitenize değer vermelisiniz bu yazımda sizlere adsense almak için 10 Altın Kural'ı listeliyorum.

1.ÖZGÜN OLUN

Adsense için 10 Altın Kural'ın en önemli noktası bu kısım özgün olmadıktan sonra Google sitenize değer vermeyecektir. Başka bir siteden aldığınız herhangi bir yazının Google sıralamalarına nasıl indexlendiğine dikkat edersiniz aldığınız yazınızın diğer sitenin çok gerisinde olduğunu göreceksiniz.Yazılarınız, resimleriniz, etiketleriniz, logonuz kısaca sitenizi yansıtan herşey özgün olmalıdır.

2.KOPYA İÇERİK

Kopyalama resimler, Kopyalama videolar, Kopyalama Etiketler bunları kullanmaktan kaçının ücretsiz fotoğraf sitelerinden telifsiz görsel bulabilirsiniz. Yazılarınızın Başlığı ve Resimleri ve Etiketlerine kadar özgün olmalıdır. Kopya içerikle bir yere varamazsınız.

3.SABIRLI OLUN

Sitenizi Açtığınız gibi Adsense Başvurusu yapabilirsiniz. Bu Adsense Alamayacağınız anlamına gelmez 3 günlük siteyle adsense başvurusu yapıp onay alan binlerce site var. benim kendi görüşüm Google sitenizin yazılarını, sayfalarını indexledikten sonra başvuru yapmanız ve bir kaç organik hitten sonra onay alma şansınız biraz daha artacaktır diye düşünüyorum.

4.HAKKIMIZDA - İLETİŞİM - GİZLİLİK POLİTİKASI - KULLANIM ŞARTLARI VE KOŞULLARI

Sitenizi bir şirket gibi düşünebilirsiniz evet bugün en basit alan adları bile milyon dolarlara satılabiliyor. kullanıcıların hangi bilgilerini aldığınızı görmesi en doğal hakları şöyle düşünelim bir bakkala sürekli gidiyorsunuz en sonunda o bakkalın hakkında bilgi edinmek istersiniz değil mi? yani samimi olmak gibi hakkımızda sayfasıda tam burda devreye giriyor ziyaretçilerinizin sizin hakkınızda birşeyler öğrenmek istemesi sizin kullanıcıya yansıttığınız samimiyeti artıracaktır. iletişim sayfası hem sitenize reklam veren için hem de ziyaretçilerinizin size akıllarına takılan bir soru olduğunda ulaşmalarını sağlayacak bir araç ayrıca sitenizde herhangi bir yazının kopyalandığı yönünde atıyorum a sitesinden aldığınız yazıyı kendi sitenizde paylaştınız ve a sitesinin sahibi sizden yazıyı kaldırmanızı istedi size ulaşmak için iletişim kısmını kullanacaktır bundan dolayı iletişim sayfası sadece adsense için değil sitenizin geleceği içinde çok önemli bir rol oynuyor.

5.SİTENİZİ GELİŞTİRİN

Google kurallarından biride sitenizdeki ziyaretçinin kolay bir şekilde gezebiliyor olmasıdır. Menüler, Kategoriler gibi kullanıcının rahat bir şekilde aradığı şeye ulaşabiliyor olması örneğin arama butonu kullanıcıyı yormayacak şekilde bunlara ek Websitenizi sürekli geliştirin sitenizde RSS,Sitemap(Site haritası), Facebook, Twitter, İnstagram, Pinterest gibi Sosyal Ağlarda sitenizin olması bence sitenizi önemli gösterecektir. Sürekli şekilde yazılarınızı bu gibi platformlarda paylaşmalısınız eğer sitenizi wordpress üzerine kuruluysa eklentilerle otomatik bir şekilde yazılarınızın paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Tema gerçekten çok önemli bir faktör ben öyle düşünüyorum en azından iyi bir tema seçmiş olmalısınız size tavsiyem hem SEO uyumlu hem de ADSENSE reklamlarını kolay bir şekilde optimize edebileceğiniz hızlı bir tema bulmanız internette ücretli veya ücretsiz binlerce tema bulabilirsiniz detaylı araştırma yaparak aralarından en iyi olanı seçin.

6.İLK BAŞVURUNUZDA RED ALMAK SİZİ YILDIRMASIN

Evet Adsense Başvurusu yaptım ama onay alamadım yazılarım özgün resimlerim özgün bunun gibi binlerce konu forumlarda dolaşıyor. sitenizi detaylı bir şekilde analiz etmelisiniz belkide sorun yazı ve resimlerde değildir? siteniz Arama Motorları için İyi bir şekilde Optimize edilmemiştir. SEO kavramı yeni açılan sitelerde bence önemli bir faktör sitenizi hızlandırın resimleri optimize edin yazılarınızı SEO uyumlu hale getirin başlıklar ve etiketler yazı ile alakalı olmalıdır. SEO analiz sitelerini kullanın hataları bulup düzeltin Google Pagespeed İnsights ile site hızını ölçün ve hataları çözün.

7.FARKLI OLUN - YENİLİK GETİRİN

Aynı içeriği alıp başlığını ve kelimeleri değiştirip iyi bir yerlere gelebileceğinizi düşünmüyorum makale özgün bile olsa. Sektörünüzle alakalı yenilikleri bulup sitenizde yayınlayın örnek vermek gerekirse geçenlerde forumdan bir arkadaş dizi sitesine hikaye özelliği getirmişti benim çok hoşuma gitti. Yenilikleri nasıl bulacağım? Araştırın yabancı kaynakları iyi bir şekilde gözden geçirin.