Backlink nedir?

Backlink, bir Web sayfasından kendi Web sayfanıza veya Web sitenize geri bağlanan bir köprüdür. Gelen Bağlantı (IBL) olarak da adlandırılan bu bağlantılar, Web sitenizin popülaritesinin (veya öneminin) belirlenmesinde önemlidir. Google dahil olmak üzere bazı arama motorları, arama sonuçları sayfalarında daha fazla geri bağlantı içeren Web sitelerini dikkate alacaktır. Ayrıca iki ayrı kelime olarak yazılabilir, geri bağlantı.

Bir DoFollow backlink nedir?

Öte yandan, bir do-follow linki, web sitesinin SEO faydalarından yararlanacağı ve linklendiği siteye yönlendirildiği bir linktir. Bu, link oluşturucuların SEO amaçlı yaratacağı geri bağlantı türüdür. Yüksek PR (ve yüksek Etki Alanı Otoritesi) kaynaklarından oluşturulan geri bağlantılar, bağlantı sularını köprüye giden bloga yönlendirecek ve böylece arama motorları arasındaki sıralama konumunu önemli ölçüde artıracaktır.

Sayfa Yetkilisi (PA) Nedir?
belirli bir sayfanın arama motorlarında sıralanabileceğini tahmin etmek için SEOMoz tarafından geliştirilen bir ölçümdür. Sayfa yetkilisi 0 ila 100 logaritmik ölçek kullanır. Yüksek bir otorite puanı, sayfanızın arama motoru sonuçlarında iyi sıralama potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir.

Domain Authority (DA) Nedir?
 Moz tarafından geliştirilen ve bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP'ler) ne kadar iyi olacağını tahmin eden bir arama motoru sıralama puanıdır. Bir Alan Yetki puanı, daha yüksek bir sıralama yeteneğine karşılık gelen daha yüksek puanlarla 1 ila 100 arasında değişir.