SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

Seo uyumlu içerik


İçindekiler

1.SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?
2.SEO Uyumlu İçerik Yazılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?
3.SEO Uyumlu Görsel Seçmek
4.SEO ve Font Seçimi
5.SEO ve Dil Kuralları
6.SEO ve Google İlgili Aramalar

SEO Uyumlu İçerik Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu içerik oluşturmak için öncellikle H Başlıklarına çok dikkat etmeliyiz. içeriği anlatırken odak anahtar kelime makalenin ilk cümlelerinde geçmelidir. mesela hedefimiz SEO uyumlu içerik kelimesinde indexlenmek ve yükselmek ise o kelimeyi makalemizde birden fazla defa kullanmalıyız. 

  • Başlık anahtar kelimenizle uyumlu olmalıdır.
  • Anahtar kelime kullanımı yaparken 600 kelime uzunluğundaki makale için 3 veya 4 adet anahtar kelime kullanabilirsiniz.
  • Kısa ve açıklayıcı olmalısınız kullanıcıyı sıkmamalısınız.
  • Makalenizi yazdıktan sonra görseller ekleyerek desteklemelisiniz.
  • Adwords Anahtar kelime planlayıcı ile anahtar kelime seçimi yapmalısınız aranma hacmi yüksek kelimeler rekabet ve zorluk düzeyi yüksek demektir.
  • Makale içeriğinin ne olduğundan bahsedin örnek olarak bu yazımızın en üstünde yer alan içindekiler kısmını inceleyiniz.
  • Url yapısı SEO Uyumlu mu? ornek.com/2015/ornekmakale.html şeklinde olmamalıdır. 
  • Kullanıcıyı makalede tutmak için makalenize video ekleyin.

SEO Uyumlu İçerik Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar Nelerdir?

Seo uyumlu içerik yazarken dikkat etmemiz gereken temel noktalardan birisi anahtar kelime araştırmasıdır. Anahtar kelime araştırması doğru yapılan ve doğru seçilen bir makale kesinlikle iyi bir sıralama kazanacaktır. 

Önceliğiniz kullanıcının ne istediği olmalıdır çünkü Google'ın istediği şey kullanıcı websitenizde gezinirken istediğine ulaşabiliyor mu? kullanıcının tıkladığı sayfalarda kullanıcı içeriği okuyor mu? yani içerik kullanıcıya ne katıyor? bir içeriğin sağlam bi şekilde ortaya konabilmesi için zenginleştirilmiş görseller ile desteklemek görsellere image alt etiketi eklemeyi ihmal etmeyiniz mesela araba görseli paylaştınız bunun görsel açıklamasına araba yazmalısınız bunlar SEO uyumlu içeriğin çok kritik noktalarıdır. 

Google olaya bütünsel yaklaşır bir sitenin sadece seo uyumlu içerik yazması yeterli değildir aynı zamanda video ve fotoğraf gerekirse makale ile alakalı notlar ve sözler ekleyerek SEO uyumlu içeriğinizi zenginleştirebilirsiniz.

1.SEO Uyumlu Görsel seçimi

SEO uyumlu görsel seçme konusu bir diğer dikkat etmeniz gereken büyük nokta eğer görsel seçecekseniz premium olanları tercih etmelisiniz sebebini şöyle anlatayım saç modellerı adında bi makale yazdınız ve gidip herkesin bildiği ücretsiz stok görsel sitesinden bir görsel aldınız ve makalenize eklediniz peki bunu sizin rakiplerinizde yapamaz mı? elbette yapabilir çünkü ücretsiz olan bir görsel binlerce web sitesinde kullanılacaktır. 

SEO Uyumlu Görsel seçeceksiniz Biraz Bilginiz varsa Photoshop Üzerinden kendinize önceden hazırlanmış görseller oluşturabilirsiniz böylelikle görselleriniz hem benzersiz olur hemde size ait olur. 

Photoshop bilginiz yok ise Canva üzerinden çok rahat bir şekilde rengarenk şekilde örnek vermek gerekirse bir arka plan mavi olsun üstüne kıvırcık saç modellerı bir diğer arkaplan sarı olsun örgülü saç modelleri şeklinde basit ama benzersiz görseller oluşturabilirsiniz unutmayın Google kopyayı sevmez.

2.SEO ve Font seçimi

Sadece SEO uyumlu içerik yazmak yeterli değildir kullanıcı yazınızı okurken rahat bir şekilde okuyabiliyor mu? bunlar çok basit ama değer verildiğinde siteyi adeta arşa çıkaracak detaylar ben kesinlikle bir SEO uzmanı değilim eskiden kendimi hep öyle görüyordum fakat okudukça ve bilgi aldıkça eskiden ne kadar cahil olduğumun farkına vardım eğer içeriğinizi dolu dolu yazıp görselleride hazırladıysanız geldik en can alıcı noktalardan birine font seçimi çok dikkat edilmesi gereken bi nokta bunun için size önereceğim tek bir yer var oda yine Google Fontlar servisi buradan verdiğim fontları indirebilirsiniz.

Websiteniz için kullanışlı fontlar :

1.Charter
2.Kievit
3.Poppins

3.SEO ve Dil kuralları

Türkçe dil bilgisi ve yazım kurallarına çok dikkat etmelisiniz. Okuyucu içeriğinizi rahat bir şekilde anlamalıdır. Okuyucu dostu içerik yazmalısınız kendiniz okuduğunuz zaman nasıl görmek istiyorsanız bir içeriği öyle hazırlamalısınız baştan savma olmamalıdır. 

Cümle yeterince açık olmalı Okuyucuyu dolandırmamalısınız örnek vermek gerekirse PSG-Barcelona Maçı Hangi Kanalda diye yazarsanız haber sitelerinin kullanıcıyı aldatmaya yönelik içeriklerini görebilirsiniz. Okuyucuyu anlamalı her cümlede sade ve anlaşılır olmalısınız.

4.SEO ve Google ilgili aramalar Latent Semantic Indexing ifadesinin Türkçedeki anlam karşılığı Gizli Anlamsal İndexleme)

Örneğin, Google‘da SEO Nedir? kelimesini aratırsanız bir çok sonuç ile karşılaşabilirsiniz. Nasıl dediğiniz duyar gibiyim Arama sonuçlarının en altında ''ilgili aramalar'' şeklinde bir bölüm dikkatinizi çekecek. Şöyle;
SEO Nedir
Not: Bu ilgili aramalar bölümü Google Arama motoru tarafından bize sunulan adeta bir Kelime Altın Hazinesi gibidir. Burada yer alan önerileri içeriğinize Alt Başlık olarak kullanmak size büyük bir + sağlayacaktır.

Diğer SEO ile ilgili yazılarımı da okuyabilirsiniz:







Yorum Gönder

0 Yorumlar